Veelgestelde vragen

De kinderen van een groep mogen bij het spelen van de groep ervoor naar binnen komen. Ouders die hun kinderen naar binnen brengen nemen afscheid als de zwemles start. Wilt u met de leerkracht praten over de prestaties van uw kind dan kan dat tijdens de kijkdagen. Prestaties staan ook op uw persoonlijke pagina, in de ZwemScore software.

Onze locaties zijn over het algemeen goed bereikbaar per fiets, auto of openbaar vervoer. De adressen  van de locaties zijn te vinden op de pagina's van de betreffende locaties.

 

De diploma’s van Zwemschool De Vin zijn van het realistische ABC diploma van de Stichting Nederlandse Zwemdiploma's (SNZ). De diploma-eisen vindt u terug op deze site.

Op alle locaties (m.u.v. het doelgroepen bad Nijmegen West) geven wij beginners les met behulp van een drijfpakje. Dit drijfpakje krijgt u bij het begin van de eerste les door de zwemdocent aangereikt.  De betaling van dit pakje zit in het startpakket.

Mocht u een eigen drijfpakje hebben, dan zal dit door de docent beoordeeld worden en zal het (actie-)bedrag van € 20,- van het startpakket afgehaald worden.

U kunt bij ons ook een los drijfpakje aanschaffen, wanneer u deze bijvoorbeeld mee wilt nemen op vakantie. Deze is dan voor het normale bedrag van € 35,-

Let op: de rits van het drijfpakje zit ALTIJD op de rug van het kind. Dit om te voorkomen dat het kind zelf het pakje uit kan doen.

Wanneer u opnames van uw kind en/ of de zwemdocent maakt, vragen wij u rekening te houden met de AVG wet- en regelgeving. Dit betekent dat u de gemaakte beelden van derden niet zonder toestemming op sociale media of andere mediabronnen mag plaatsen. Natuurlijk mag u wel beelden van uw eigen kind maken en deze naar eigen goedkeuring gebruiken.

Klanten die recht hebben op een vergoeding van de Gelrepas, kunnen een kopie van deze pas sturen naar info@zwemschooldevin.nl.

Zwemschool De Vin zal de aanvraag daarna indienen. Wanneer er niet aan de aanvraag voldaan kan worden, bent u zelf verantwoordelijk voor de betaling van de contributie van de zwemlessen.

Meer informatie vindt u hier.

Zwemschool De Vin is niet aansprakelijk voor vermiste voorwerpen.

Gevonden voorwerpen worden op verschillende locaties altijd in de de daarvoor aangewezen bak gelegd. Let op: Na verloop van tijd wordt deze bak geleegd.

 

We zijn een zwemschool, die ongeveer 1200 leerlingen telt. We zijn een middelgrote zwemschool. Groepen zijn bij ons niet groter dan 8 leerlingen. Uitzondering hierop zijn vooraf anders aangegeven groepen.

Bij constatering van hoofdluis mag uw kind NIET zwemmen, dit is ook in het zwembad overdraagbaar. Meer informatie vindt u ook op de website van GGD Gelderland-Zuid.

U kunt u via deze site inschrijven via ‘inschrijfformulier’. U kunt voor meerdere locaties tegelijk inschrijven en voor meerdere dagen. Inschrijven is vrijblijvend.

De kijklessen worden 1 keer per 2 maanden gehouden. In onze agenda kunt u zien wanneer deze kijklessen zijn.

Tijdens deze Kijklessen krijgt u de gelegenheid de voortgang van uw kind te bekijken en vragen te stellen aan de zwemdocent van uw kind. De zwemdocent zal u daarvoor verzoeken naar hem/ haar toe te komen.

Klachten kunt u mailen naar: info@zwemschooldevin.nl.

Onze zwemschool werkt met het leerlingvolgsysteem van Zwemscore. Hier worden de prestaties van uw kind tijdens de Scoreweek 1 keer per 2 maanden bijgewerkt.

Afmelden en inhalen kunt u alleen op deze pagina zelf regelen. Presentie wordt hier ook bijgehouden door de zwemdocenten. Er wordt een logboek bijgehouden, zodat wij altijd weten wat er naar wie is gecorrespondeerd en betalingen zijn ook in dit portaal te zien.

Parkeer auto’s daar waar het op het terrein mag. Bij Winckelsteegh niet voor de deur of op het gras!! Respecteer de regels van het terrein waar we te gast zijn! Graag rustig rijden op het terrein (10 km).

Bij Zwemschool De Vin is het verboden om binnen en buiten op het terrein te roken.

In verband met de de hygiëne zijn schoenen in de zwemzaal verboden. U kunt indien aanwezig overschoenen gebruiken. Andere optie is slippers te gebruiken of op blote voeten de zwemzaal betreden.

Stichting Leergeld betaalt € 550.00 (= 42 lessen) voor zwemlessen diploma A, indien u in aanmerking komt voor deze regeling. Ook voor diploma B en C kunt u bij Stichting Leergeld terecht. Wanneer u start bij Zwemschool De Vin bent u verplicht een eigen bijdrage van € 15,- per maand te betalen. Dit bedrag sparen we voor u op en daarmee kunt u de resterende lessen betalen, voordat u meteen het gehele maandbedrag moet betalen.

Betalingen zijn uitsluitend voor zwemlessen en niet voor drijfpakjes en diplomageld. Meer informatie vindt u op: www.leergeld.nl/nijmegen.

Wanneer u wilt stoppen met zwemlessen, dient u dit door te geven per mail. We geven geen restitutie op de contributie.

Wanneer uw kind mag diplomazwemmen, moet u ook doorgeven of uw kind stopt na het behalen van het zwemdiploma. U krijgt hier automatisch bericht over. Na het behalen van het C-diploma stoppen de lessen automatisch.

Wanneer uw kind nog geen diploma heeft behaald, maar toch wil stoppen, dan kan dat alleen per einde van elk termijn van 2 maanden. Indien u betaalt per automatische incasso, wordt ook deze automatisch stopgezet.

Telefoonnummers kunt u vinden onder ‘contact’. Afmeldingen en ziekmeldingen enkel via de persoonlijke pagina. Afmelden kan tot 1 uur voor de start van de zwemles. Mocht u toch nog willen afmelden binnen dit uur, dan kunt u een mail sturen met vermelding van naam en locatie van uw kind naar info@zwemschooldevin.nl.

Klanten die recht hebben op een vergoeding van de U-pas, kunnen een kopie van deze pas sturen naar info@zwemschooldevin.nl.

Zwemschool De Vin zal de aanvraag daarna indienen. Wanneer er niet aan de aanvraag voldaan kan worden, bent u zelf verantwoordelijk voor de betaling van de contributie van de zwemlessen.

Meer informatie kunt u hier vinden.

Informatie over de vakanties vindt u op de persoonlijke pagina van uw kind. Voor alle locaties (m.u.v. De Groene Heuvels Ewijk) zijn er tijdens de schoolvakanties en de officiële feestdagen gewoon zwemlessen, behalve tijdens de  kerst- en zomervakantie.

Op locatie De Groene Heuvels te Ewijk zijn er tijdens alle schoolvakanties GEEN zwemlessen.

Bij ziekte of andere redenen van verzuim van uw kind, mag u uw kind afmelden via de persoonlijke pagina. (Bij 2 afmeldingen krijgt u 1 inhaalles). U hoeft hiervoor ons niet te bellen of te mailen. Kinderen die 3 weken of langer achter elkaar ziek zijn, mogen contact opnemen met de directie per mail. Bij ziekte of verlof van een lesgever, wordt direct gezocht naar vervanging.

Hoe lang de wachttijd is, hangt af van het aantal nieuw te starten lesgroepen per periode (8 weken). Dit hangt weer af van hoeveel kinderen stoppen na een afzwemmoment en waar dus plaatsen vrijkomen in het rooster.

U kunt vanaf het moment van inschrijving het beste rekening houden met een wachttijd van ongeveer een half jaar tot een jaar. Wanneer u uw kind meerdere dagen ingeschreven staat, wordt deze wachttijd korter. Niet alleen heeft u meer kans om voor een groep uitgenodigd te worden. Ook wanneer andere kinderen meerdere dagen hebben aangevinkt, klimt uw kind op de wachtlijst, omdat zij ook sneller uitgenodigd zullen worden.

Wij werken op volgorde van inschrijfdatum en roepen 8 kinderen per groepje op. Zodra er plaats is, ontvangt u van ons per mail een uitnodiging. Wij vragen u altijd op deze mail te reageren. Ook als u niet kunt op het aangeboden moment.

De zwemdocent geeft aan wanneer uw kind met kleding mag komen zwemmen. Wanneer dit het geval is, betekent dit dat uw kind iedere les deze kleding aan heeft.

Zwemdiploma A: zwemkleding, sokken, lange broek, t-shirt met korte mouwen en (water)schoenen

Zwemdiploma B: zwemkleding, sokken, lange broek, t-shirt met lange mouwen en (sport)schoenen

Zwemdiploma C: zwemkleding, sokken, lange broek, t-shirt met lange mouwen, regenjas en regenlaarzen

Meld uw kind vrijblijvend aan

Inschrijven