Veelgestelde vragen

De kinderen van een groep mogen bij het spelen van de groep ervoor naar binnen komen. Ouders die hun kinderen naar binnen brengen nemen afscheid als de zwemles start. Wilt u met de leerkracht praten over de prestaties van uw kind dan kan dat tijdens de kijkdagen. Prestaties staan ook op uw persoonlijke pagina, in de Splash software.

Parkeer auto’s daar waar het op het terrein mag. Bij Winckelsteegh niet voor de deur of op het gras!! Respecteer de regels van het terrein waar we te gast zijn! Graag rustig rijden op het terrein (10 km).

Vragen/opmerkingen kunt u mailen of bellen (zie contact).

De Rijkserkende diploma’s van Zwemschool De Vin zijn van het Survival ABC van het ENVOZ. (http://abczwemdiploma.nl/ENVOZ-Survival-ABC/). De diplomaeisen vindt u terug op deze site.

Met enige regelmaat zijn er mensen die hun kind en daardoor ook andere kinderen filmen. Indien mensen hier moeite mee hebben kunnen zij dit kenbaar maken aan de leerkracht. Zij zullen dan i.o.m. desbetreffende ouder(s) overleggen.

Klanten die recht hebben op een vergoeding van de Gelrepas, kunnen een kopie van deze pas afgeven aan de lesgever. Zwemschool De Vin zal de aanvraag daarna indienen. Wanneer er niet aan de aanvraag voldaan kan worden, bent u zelf verantwoordelijk voor de betaling van de contributie van de zwemlessen.

Gevonden voorwerpen worden altijd in de desbetreffende bak gelegd. Na verloop van tijd wordt deze bak geleegd.

We zijn een zwemschool die ongeveer 1200 leerlingen telt. We zijn een middelgrote zwemschool. Groepen zijn bij ons niet groter dan 8 leerlingen. Uitzondering hierop zijn snelcursussen of vooraf anders aangegeven.

Bij constatering van hoofdluis mag uw kind NIET zwemmen, dit is ook in het zwembad overdraagbaar. Meer informatie vindt u ook op de website van GGD Gelderland-Zuid.

U kunt u via deze site inschrijven via ‘inschrijfformulier’. U kunt voor meerdere locaties tegelijk inschrijven en voor meerdere dagen. Inschrijven is vrijblijvend.

De kijklessen worden 1 keer per 2 maanden gehouden. In onze agenda kunt u zien wanneer deze kijklessen zijn.

Klachten kunt u mailen naar: info@zwemschooldevin.nl.

Onze zwemschool werkt met zwemscore van Splash. Hier worden de prestaties van uw kind 1 keer per 2 maanden bijgewerkt. Afmelden en inhalen kunt u alleen op deze pagina zelf regelen. Presenties worden hier ook bijgehouden door de lesgevers. Zo wordt er ook een logboek bijgehouden zodat wij altijd weten wat er naar wie is gecorrespondeerd.

De Rijkserkende diploma’s van Zwemschool De Vin zijn van het Survival ABC van het ENVOZ. De diplomaeisen vindt u terug op deze site.

Bij Zwemschool De Vin is het verboden om binnen en buiten te roken op het terrein.

Schoenen in de zwemzaal zijn verboden. U kunt indien aanwezig overschoenen gebruiken. Andere optie is slippers te gebruiken of op blote voeten de zwemzaal betreden.

Stichting Leergeld betaalt per jaar € 225.00 voor zwemlessen indien u in aanmerking komt voor deze regeling. Betalingen zijn uitsluitend voor zwemlessen en niet voor zwempakjes en diplomageld. Meer informatie vindt u op: www.leergeld.nl/nijmegen.

Wanneer u wilt stoppen met zwemlessen, dient u dit door te geven per mail. We geven geen restitutie op de contributie. Wanneer uw kind mag diplomazwemmen, moet u ook doorgeven of uw kind stopt na het behalen van het zwemdiploma. U krijgt hier automatisch bericht over. Na het behalen van het C-diploma stoppen de lessen automatisch. Wanneer uw kind nog geen diploma heeft behaald, maar toch wil stoppen, dan kan dat alleen per einde van elk termijn van 2 maanden. Indien u betaalt per automatische incasso, wordt ook deze automatisch stopgezet.

Telefoonnummers kunt u vinden onder ‘contact’. Afmeldingen en ziekmeldingen enkel via de Splash pagina. U hoeft niet telefonisch of per mail af te melden. Afmelden kan tot 1 uur voor de start van de zwemles.

Informatie over de vakanties vindt u in het vakantierooster. Op de locaties Winckelsteegh te Nijmegen, Groot Klimmendaal te Arnhem, SIZA ’s Kooningsjaght te Arnhem, UMC te Utrecht en Bethanie te Ede zijn er tijdens de schoolvakanties gewoon zwemlessen, uitgezonderd kerst- en zomervakantie. Op locatie De Groene Heuvels te Ewijk zijn er tijdens alle schoolvakanties geen zwemlessen.

Bij ziekte of andere redenen van verzuim van uw kind, mag u uw kind afmelden via de Splash pagina. (Bij 2 afmeldingen krijgt u 1 inhaalles). U hoeft hiervoor ons niet te bellen of te mailen. Kinderen die 3 weken of langer achter elkaar ziek zijn, mogen contact opnemen met de directie per mail. Bij ziekte of verlof van een lesgever, wordt direct gezocht naar vervanging.

Hoe lang de wachttijd is, hangt af van het aantal nieuw te starten lesgroepen per periode (8 weken). Dit hangt weer af van hoeveel kinderen stoppen na een afzwemmoment en waar dus plaatsen vrijkomen in het rooster.

U kunt vanaf het moment van inschrijving het beste rekening houden met een wachttijd van ongeveer een half jaar tot een jaar. Wanneer u uw kind meerdere dagen ingeschreven staat, wordt deze wachttijd korter. Niet alleen heeft u meer kans om voor een groep uitgenodigd te worden. Ook wanneer andere kinderen meerdere dagen hebben aangevinkt, klimt uw kind op de wachtlijst, omdat zij ook sneller uitgenodigd zullen worden.

Wij werken op volgorde van inschrijfdatum en roepen 8 kinderen per groepje op. Zodra er plaats is, ontvangt u van ons per mail een uitnodiging. Wij vragen u altijd op deze mail te reageren. Ook als u niet kunt op het aangeboden moment.

Zwemdiploma A: zwemkleding, sokken, hemd, korte broek, t-shirt met korte mouwen en waterschoenen

Zwemdiploma B: zwemkleding, sokken, hemd, lange broek, t-shirt met lange mouwen en sportschoenen

Zwemdiploma C: zwemkleding, sokken, hemd, lange broek, t-shirt met lange mouwen, regenjas en regenlaarsjes

Meld uw kind vrijblijvend aan

Inschrijven