Diploma-eisen C

De rijkserkende diploma’s van Zwemschool De Vin zijn van het Survival ABC van het ENVOZ.

Zwemdiploma C van het Survival ABC

Met extra kleding:

Regenjas, t-shirt met lange mouw, hemd, lange broek (los zittend, dus geen legging of pyjamabroek), sokken en laarzen.

 1. Ga met een koprol te water en trek daar de laarzen uit. Vervolgens giet je het water uit de laarzen en ga je 15 sec. met de laarzen onder je oksels drijven. Aansluitend zwem je 50 meter schoolslag waarbij je 1x onder het vlot door zwemt en 1x over het vlot gaat. Daarna zwem je 50 meter enkelvoudige rugslag.

Met extra kleding:

T-shirt met lange mouw, hemd, lange broek (los zittend, dus geen legging of pyjamabroek) en sokken.

 1. Met sprong naar keuze (voorkeur een kopsprong) ga je te water en zwem je aansluitend 8 meter onder water door een hoepel/gat van een verticaal hangend zeil. Aansluitend zwem je 25 meter schoolslag.
 2. Met een hurk-/schrede sprong ga je te water en zwem 25 meter schoolslag. Tijdens het zwemmen ga je 1× door een halve hoepel op 1.40 meter diepte en klim je over een drijvend vlot.
 3. Ga met een koprol te water en zwem vervolgens 25 meter enkelvoudige rugslag.
 4. Met een kop- oksel- of zeemansgreep vervoer je 15 meter een ander kind.
 5. Je zakt door de grote mat met gat daarin en klimt er vervolgens weer uit via de mat. Daarna mag je via je buik weer in het water glijden.
 6. Je springt door een grote band en zwemt onder water naar het gat van de grote mat. Je klimt via het gat op de mat en kruipt op je buik naar de kant en klimt op de kant.

Met zwemkleding:

 1. Met een rechtstandige sprong ga je te water en aansluitend zwem je 25 meter schoolslag. Halverwege maak je een hoekduik naar de bodem (min. diepte 1.40 meter) waarbij je 1 ring opduikt. Aan het einde van de baan maak je in het water een koprol voorover.
 2. Zwem vervolgens 25 meter enkelvoudige rugslag.
 3. Zet vanuit het water van de kant af en zwem 15 meter borstcrawl met zijwaartse ademhaling.
 4. Zet vanuit het water van de kant af en zwem 15 meter rugcrawl.
 5. Sluit af met een minuut watertrappen, waarbij je de laatste 30 sec. de benen stil houdt en met alleen een armbeweging het hoofd boven water houdt.

No Content

No Content

Meld uw kind kosteloos en
vrijblijvend aan

Inschrijven