BERG EN DAL
(franchise)

NIEUWS JULI 2023: vanaf 1 oktober 2023 sluit het bad voor een aantal maanden. Het bad krijgt een flinke opknapbeurt. U kunt natuurlijk uw kind gewoon inschrijven op de wachtlijst met uw dagen van voorkeur. Er worden tijdens deze periode ook nieuwe groepen gestart. Op de weekenddagen wordt er elders lesgegeven (zondagmiddag Zwembad De Lubert in Groesbeek, en zaterdagochtend Hotel Val Monte in Berg en Dal). Bij start zwemt uw kind in het weekend en zodra Hotel Erica weer open gaat, wordt er verder gegaan op uw dag van voorkeur.

Vanaf 1 oktober 2020 wordt deze locatie gefranchised door Annemie Hurkens. Zij is al jaren een vertrouwde vaste medewerker van Zwemschool De Vin. Vanaf deze datum heet deze locatie officieel “Zwemschool De Vin Berg en Dal”. De zwemschool geeft al jaren een snelcursus op deze locatie, maar vanaf 1 november zijn reguliere zwemlessen mogelijk. Deze zijn 1 keer per week en duren 40 minuten per zwemles. Er is ook de mogelijkheid om “dubbele lessen” te volgen, dat zijn 2 zwemlessen achter elkaar.

De groepsgrootte is maximaal 7-8 kinderen per groep. Hierdoor is er weinig afleiding tijdens de zwemles, en wordt een persoonlijke sfeer gecreëerd. U kunt uw kind individueel inschrijven, maar inschrijven als groepje is ook mogelijk. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen hieraan deelnemen. De eerste 2 zwemlessen mag 1 van de ouders meekijken tijdens de les om de stap naar zwemles te vergemakkelijken.

Het bad is 12,5m bij 5,5m, en 1m39 diep, zo gaan de kinderen direct op speelse wijze aan de slag, uiteraard met hulp- en drijfmiddelen en het drijfpakje. In dit drijfpakje, dat uw  kind de eerste periode gebruikt, zitten drijvers verwerkt waardoor het veilig en ongehinderd kan bewegen in het water en gemakkelijk op buik en rug kan drijven. Gevolg hiervan is dat de  kinderen snel vertrouwd raken met water en zich watervrij voelen. Doordat de kinderen niet kunnen staan in het zwembad gaan ze automatisch bewegen. Het is wel een voorwaarde dat uw kind met drijfmiddelen (drijfpakje, bandjes oid) zelfstandig in het diepe durft te trappelen / zwemmen. Hierdoor kan er snel begonnen worden met technische vaardigheden. Zodra deze vorderingen goed gaan wordt er verder geoefend zonder het zwempakje en wordt er verder geoefend met kurkjes.

Tijdens de zwemlessen kunt u wachten in het restaurant of u kunt thuis wachten. Tijdens de zwemlessen is er altijd 1 ouder aanwezig om het vier-ogen principe te waarborgen. Ouders rouleren hierin.

Reguliere lessen

Uw kind zwemt 1 keer per week, 40 minuten per les, of 1 keer per week, 80 minuten per les (2 lessen achter elkaar / dubbele les). Het groepje bestaat uit max 7 – 8 kinderen.
Ouders kunnen de vorderingen volgen via een digitaal volgsysteem. De eerste 2 zwemlessen mag 1 van de ouders meekijken om de stap naar zwemles te vergemakkelijken.

Lesdagen en -tijden reguliere lessen:

 • dinsdag   15.15 -17.55 uur
 • woensdag  15.15 – 17.55 uur
 • donderdag   15.15 – 17.55 uur
 • vrijdag    15.15  – 17.55 uur
 • zaterdag  9.20 –  12.40 uur

  Er zijn elke lesdag zowel enkele (1 keer 40 min) als dubbele lessen
  Dubbele lessen:
  Uw kind zwemt elke week 80 minuten, dat zijn 2 lessen achter elkaar. Tijdens de les zal er een korte pauze zijn. Heeft u hier geen interesse in, dan mag u dat aub aangeven bij de opmerkingen op het inschrijfformulier.

INSTROMEN

Heeft uw kind al ergens anders zwemles en wilt u een overstap maken, ofwel instromen? Vul dan ook het inschrijfformulier in. Graag bij de opmerkingen vermelden dat u wilt instromen en het niveau van uw kind zo goed als mogelijk omschrijven.

Kosten:

Kosten zijn € 14,00 per zwemles, inschrijfgeld bij start van de zwemlessen € 19,–, aanschaf drijfpakje (indien niet in bezit) € 35,00.
Tijdens de sluiting duren de lessen 60 minuten en zijn de kosten € 21,00 per les. Diplomazwemmen A, B en C € 19,50 per diploma (voor diploma A zijn gemiddeld 65-70 zwemlessen nodig, voor respectievelijk diploma B en C zijn gemiddeld 10-16 zwemlessen nodig).
(Prijzen gelden per 01-01-2023, nieuwe indexatie per 01-01-2024)

Klanten van Stichting Leergeld Nijmegen, en Stichting Leergeld Sutwwal zijn ook welkom.

Lees aub voor het inschrijven de privacyverklaring en de algemene voorwaarden onderaan deze pagina door.

INSCHRIJVEN

Inschrijven is kosteloos.  Kunt u meerdere dagen reguliere lessen volgen, dan mag u meerdere dagen aanvinken , dit kan een eventuele wachttijd verkorten. MOCHT U OOK OP ZONDAG TIJDENS DE SLUITING VAN HET ERICA HOTEL BESCHIKBAAR ZIJN, DAN MAG U DAT AUB BIJ DE OPMERKINGEN VERMELDEN.

 

Lees aub voor het inschrijven de privacyverklaring en de algemene voorwaarden onderaan deze pagina door.

 

Neem ook eens een kijkje op de FaceBook-pagina https://www.facebook.com/Zwemschooldevinbergendal
en like deze pagina voor de laatste nieuwtjes.

Gegevens:

Molenbosweg 17
6571 BA Berg en Dal
Tel.: 06 – 21371800 (ma t/m vrij 9.00 – 14.00 uur)
E-mail: info@zwemschooldevinbergendal.nl
KvK-nr: 80383076

Meld uw kind vrijblijvend aan

Inschrijven