BERG EN DAL
(franchise)

Vanaf 1 oktober 2020 wordt deze locatie gefranchised door Annemie Hurkens. Zij is al jaren een vertrouwde vaste medewerker van Zwemschool De Vin. Vanaf deze datum heet deze locatie officieel “Zwemschool De Vin Berg en Dal”. De zwemschool geeft al jaren een snelcursus op deze locatie, maar vanaf 1 november zijn ook reguliere zwemlessen mogelijk. Deze zijn 1 keer per week en duren 40 minuten per zwemles. De groepsgrootte is maximaal 7-8 kinderen per groep. Hierdoor is er weinig afleiding tijdens de zwemles, en wordt een persoonlijke sfeer gecreëerd. U kunt uw kind individueel inschrijven, maar inschrijven als groepje is ook mogelijk. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen hieraan deelnemen. De eerste 2 zwemlessen mag 1 van de ouders meekijken tijdens de les om de stap naar zwemles te vergemakkelijken.

Het bad is 12,5m bij 5m, en 1m39 diep, zo gaan de kinderen direct op speelse wijze aan de slag, uiteraard met hulp- en drijfmiddelen en het drijfpakje. In dit drijfpakje, dat uw  kind de eerste periode gebruikt, zitten drijvers verwerkt waardoor het veilig en ongehinderd kan bewegen in het water en gemakkelijk op buik en rug kan drijven. Gevolg hiervan is dat de  kinderen snel vertrouwd raken met water en zich watervrij voelen. Doordat de kinderen niet kunnen staan in het zwembad gaan ze automatisch bewegen. Het is wel een voorwaarde dat uw kind met drijfmiddelen (drijfpakje, bandjes oid) zelfstandig in het diepe durft te trappelen / zwemmen. Hierdoor kan er snel begonnen worden met technische vaardigheden. Zodra deze vorderingen goed gaan wordt er verder geoefend zonder het zwempakje en wordt er verder geoefend met kurkjes.

Het diploma is een internationaal erkend diploma, namelijk het SurvivalABC van de ENVOZ.
Tijdens de zwemlessen kunt u wachten in het restaurant of u kunt thuis wachten. Tijdens de zwemlessen is er altijd 1 ouder aanwezig om het vier-ogen principe te waarborgen. Ouders rouleren hierin.

Reguliere lessen

Uw kind zwemt 1 keer per week, 40 minuten per les. Het groepje bestaat uit max 7 – 8 kinderen.
Ouders kunnen de vorderingen volgen via een digitaal volgsysteem. De eerste 2 zwemlessen mag 1 van de ouders meekijken om de stap naar zwemles te vergemakkelijken.

Lesdagen en -tijden reguliere lessen:

 • dinsdag   15.15-15.55 uur,  17.15– 17.55 uur
 • woensdag 16.35–17.15 uur, 17.15-17.55 uur
 • donderdag  17.15-17.55 uur
 • vrijdag   16.35 – 17.15 uur,   17.15-17.55 uur
 • zaterdag  13.20-14.00 uur, 14.00– 14.40 uur, 14.40-15.20 uur

Op donderdag worden ook dubbele lessen aangeboden. Uw kind zwemt elke week 2 lessen achter elkaar, van 15.55-17.15 uur.

 • wilt u inschrijven voor: alléén de enkele les (17.15 uur), dan hoeft u niets te melden bij de ‘opmerkingen’
 • wilt u inschrijven voor: alléén de dubbele lessen, graag vermelden bij de opmerkingen ‘alleen dubbele les
 • wilt u inschrijven voor: zowèl de enkele les àls voor de dubbele lessen, graag vermelden bij de opmerkingen ‘ook dubbele les’.

INSTROMEN

Heeft uw kind al ergens anders zwemles en wilt u een overstap maken, ofwel instromen? Vul dan ook het inschrijfformulier in. Graag bij de opmerkingen vermelden dat u wilt instromen en het niveau van uw kind zo goed als mogelijk omschrijven. Dit geldt alleen voor de reguliere lessen, niet voor de snelcursus.

Kosten:

Kosten zijn € 13,50 per zwemles, inschrijfgeld bij start van de zwemlessen € 19,–, aanschaf drijfpakje (indien niet in bezit) € 35,00.
Diplomazwemmen A, B en C € 18,50 per diploma (voor diploma A zijn gemiddeld 65-70 zwemlessen nodig, voor respectievelijk diploma B en C zijn gemiddeld 10-16 zwemlessen nodig).
(Prijzen gelden per 01-01-2022, nieuwe indexatie per 01-01-2023)

Lees aub voor het inschrijven de privacyverklaring en de algemene voorwaarden onderaan deze pagina door.

Snelcursus
In 17 weken leren zwemmen!

In 16 weken zwemt uw kind twee keer per week en tijdens de les is er een korte pauze. Deze lessen worden gegeven door een vaste instructeur(trice) met ruime ervaring en een geldige VOG verklaring.
Wij kunnen geen diplomagarantie geven, maar wij hebben een hoog slagingspercentage voor diploma A bij kinderen vanaf 5 jaar. Is uw kind snel, dan blijft het doorzwemmen en dan kan diploma B en eventueel C ook behaald worden.
Ouders kunnen de vorderingen volgen via een digitaal volgsysteem. De eerste zwemles mag 1 van de ouders meekijken om de stap naar zwemles te vergemakkelijken. Vooral bij de snelcursus is het wel een voorwaarde dat uw kind met drijfmiddelen (drijfpakje, bandjes oid) zelfstandig in het diepe durft te trappelen / zwemmen.

Lesdagen:

 • woensdag èn vrijdag 15.15 – 16.35 uur , of
  Dinsdag 15.55-17.15 uur èn zaterdag 12.00-13.20 uur
 • De lessen duren 80 minuten en tijdens de les is er een korte pauze.

Kosten:

€ 849.00 (in 4 termijnen te betalen).
(Prijzen gelden per 01-01-2022, nieuwe indexatie per 01-01-2023)

 • Betaling bij starten cursus en in 4 termijnen!
 • Dit is incl. drijfpak in bruikleen, zwemlessen, inschrijving, leerlingvolgsysteem, evt. kosten diplomazwemmen A, inhaallessen en dolfijn.
 • Bij evt. afzwemmen voor B en C komen er geen extra leskosten bij, wel betaalt u éénmalig diplomageld (€ 18,- per diploma).
 • Er zijn 16 weken zwemles. Maximaal aantal lesuren in 16 weken is 43 uur.
 • Onder normale omstandigheden is het slagingspercentage hoog.
 • Kinderen met een beperking, jonge leeftijd, extreme angst, concentratieproblemen e.d. zijn hier dan ook een uitzondering op.
 • Bent u verplicht om 2 keer per week naar zwemles te gaan? Nee, dat bent u niet verplicht. U betaalt echter wel het volledige bedrag van deze snelcursus.
 • Bij verzuim van een zwemles, zijn er inhaalmomenten mogelijk. Echter openstaande inhaaltegoeden mogen niet worden verrekend.
 • Bij het niet behalen van een diploma is er de mogelijkheid om in de reguliere lessen in te stromen, hier gelden de normale leskosten van € 13,15 per 40 minuten.
 • Haalt uw kind het A-diploma, dan zijn er ook instroommogelijkheden voor het behalen van B en eventueel C. Inhaallessen en eventueel instromen na de snelcursus is op 1 van de andere locaties van onze zwemschool.
 • Wij starten alleen bij voldoende deelnemers.
 • U kunt kosteloos inschrijven op de wachtlijst (klik "hier inschrijven"). Echter: Vol = vol!

INSCHRIJVEN

Inschrijven is kosteloos. U kunt voor zowel de reguliere lessen als voor de snelcursus (voor de combinatie woensdag en vrijdag “woensdag” aanvinken, voor de combinatie dinsdag en zaterdag “dinsdag” aanvinken) inschrijven. Kunt u meerdere dagen reguliere lessen en/of beide opties voor de snelcursus volgen, dan mag u meerdere dagen aanvinken en/of beide formulieren insturen, dit kan een eventuele wachttijd verkorten.

Lees aub voor het inschrijven de privacyverklaring en de algemene voorwaarden onderaan deze pagina door.

Leest u voor inschrijving onze privacyverklaring goed door.

Leest u voor de inschrijving onze algemene voorwaarden goed door.

Neem ook eens een kijkje op de FaceBook-pagina https://www.facebook.com/Zwemschooldevinbergendal
en like deze pagina voor de laatste nieuwtjes.

Gegevens:

Molenbosweg 17
6571 BA Berg en Dal
Tel.: 06 – 21371800 (ma t/m vrij 9.00 – 14.00 uur)
E-mail: info@zwemschooldevinbergendal.nl
KvK-nr: 80383076

Meld uw kind kosteloos en
vrijblijvend aan

Inschrijven