Speciaal zwemonderwijs

Heeft uw kind ADHD, PDD-NOS, taal- of spraakachterstand, cerebrale parese, autisme, syndroom van Down, een ontwikkelingsachterstand of een andere uitdaging en kan het niet meekomen met de reguliere zwemlessen? Dan zijn de speciale zwemlessen wellicht iets voor uw kind.

Zwemschool De Vin geeft op professionele wijze speciale zwemlessen. De lessen worden in kleine groepjes van maximaal 3 kinderen gegeven en duren op locatie 30 minuten per les. Locaties zijn onder andere Utrecht UMC en Kleine Prins, Arnhem Klimmendaal, Nijmegen Winckelsteegh en West en Ewijk De Groene Heuvels.

Onze methode

Bij het speciaal zwemonderwijs lessen wij in kleine groepen van 3 kinderen. Hierbij proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met het denk- en belevingspatroon van uw kind. Daarom zult u bij het gedeelte van het watervrij maken van de kinderen de zwemlessen veel speelse lesmethodes terug zien. Plezier tijdens de zwemles is heel belangrijk! Later zullen deze methodes minder speels worden en wordt er meer naar het diploma toe gewerkt (of een zwemrapport).

Een les duurt 30 of 40 minuten ( afhankelijk van de locatie).  De eerste twee lessen zwemt één van de ouders van de kinderen mee. Dit is prettig voor kind, lesgever en ouder en geeft een ontspannen start voor de beginnende zwemmertjes. Door de diepte van het zwembad is er de mogelijkheid om gelijk in diep water te oefenen. Zo gaan ze direct op speelse wijze aan de slag, uiteraard mét hulp- en drijfmiddelen én het vrolijk gekleurde zwempakje met drijvers. In dit drijfpakje, dat uw kind de eerste periode gebruikt, zitten drijvers verwerkt waardoor het veilig en ongehinderd kan bewegen in het water en gemakkelijk op buik en rug drijven. Gevolg hiervan is dat de kinderen snel vertrouwd raken met water en zich watervrij voelen.

Meld uw kind vrijblijvend aan

Inschrijven